Per una causa solidària


Amb el principi “que molts donin molt poc”, en Jil Van Eyle va començar aquesta idea solidaria. Aquest emprenedor explica que ell mateix va viure un canvi radial a la seva vida, arrel del naixement de la seva filla amb una malaltia molt greu. Va passar de centrar la seva vida en aconseguir diners i cotxes de luxe, a demanar-se què podia fer per ajudar als altres. Així va néixer Teaming, una idea solidaria.

A la primera fase han involucrat empreses que han unit al tots els treballadors, que han acordat fer una donació d'1 € de la nòmina. Aquests diners es van acumulant a una bossa amb la que els propis treballadors decidiran a quin projecte volen que vagi destinat.
El resultat ha estat que les empreses estan donant més d'un euro de cada treballador, per iniciativa pròpia, i estan duent a terme projectes solidaris que d'altre manera segurament no tindrien cap possibilitat de desenvolupar-se. Habitualment són problemes molt propers als treballadors com, per exemple, la recerca d'una cura de la malaltia d'un familiar.
A la següent fase del projecte es podrà prescindir de la mediació de l'empresa i contarà amb el suport de les xarxes socials. Cada un, individualment, podrà aportar la quantitat desitjada des de la pàgina web i es podrà organitzar amb els altres solidaris, des de qualsevol xarxa social, com ara Facebook i afegir-se a la causa a la qual volen destinar els diners.

Comentaris