Un Spa Espiritual?

Som éssers espirituals vivint una experiència humana
Fa temps vaig conèixer una noia que em va cridar l'atenció. No sabria dir la seva edat, però es veia jove, alegra i tranquil·la. Després, a una reunió, vaig saber que estava per complir quaranta anys, però qualsevol juraria que tenia vint o vint-i-cinc com a molt. Vaig investigar el seu estil de vida i vaig descobrir que solia practicar ioga i anar a una sèrie de meditacions i pràctiques espirituals. Esoterisme, cirurgia plàstica, tractaments? Vaig pensar. Quin serà el seu secret per transmetre aquesta jovialitat? i llavors, la casualitat, va fer que sapigués que aquesta dona regentava un spa epiritual. OMG!


Al seu spa epiritual la noia dóna sessions a persones aclaparades per l'estrès, les emocions, el dolor de perdre a un ésser estimat, la recerca del sentit de la seva vida  i la pau interior, trobar-se amb si mateix. No té res a veure ni amb religió, ni amb teràpies físiques, ni amb esoterisme sinó amb coaching espiritual i emocional.
Aquesta tendència la veig créixer constantment al món occidental sigui en pràctiques de meditació adoptades de l'Índia, tècniques de respiració, relaxació aplicant els principis del budisme, reiki, àngels, energia. Sense importar la religió i amb un absolut respecte per totes les creences. Al món espiritual trobes un sentit a les experiències que atraus a la teva vida en aquest moment. Perquè és un fet, els éssers humans seguim en aquesta constant recerca de pau, volem treure'ns les angoixes i focalitzar les experiències quotidianes cap a l'evolució personal.

Aquesta noia és una experta en coaching o terapeuta espiritual i emocional que atén els nostres diversos cossos. Perque tenim diversos cossos: físic, mental, emocional i espiritual. Avui dia en els negocis, en l'esport i en la "superació personal" es parla d'assistir a seminaris de coaching on un entrenador t'ajuda a veure els teus punts forts per tenir èxit en el treball, a dissenyar estratègies per guanyar en competències esportives i per desenvolupar el teu potencial intel.lectual a l'escola, però tots s'obliden de guiar-te a nivell espiritual i emocional, àmbits on realment l'ésser humà troba sentit a la seva vida.

És difícil parlar de l'esperit perquè generalment es confon amb la religió i són temes molt diferents. La religió només és un mètode, una forma d'entendre l'ésser espiritual que som, un camí, una forma de trobar aquesta altra part que ens conforma com humans, l'espiritual. Si poguessim deixar de banda el concepte religiós i fóssim més enllà, trobaríem el que roman al nostre ésser espiritual, el que té set de pau, d'amor, de transcendir qualsevol concepte i matèria. Alguns en diuen energia. I és tan sols la nostra essència veritable que ens connecta a tots en un de sol, la que deixa empremta en aquest món, la que de vegades, suporta càrregues innecessàries que només són producte de la nostra imaginació, però que afecten la nostra qualitat de vida.


Moltes vegades aconseguim aquesta pau espiritual, però altres, ens adonem que sols no podem, llavors entra en acció un coach o terapeuta, que t'ajuda a determinar el teu nivell energètic actual, te mostra en quines àrees de la teva vida hi ha bloquejos i com aquestes àrees afecten a parts específiques del teu cos físic. Això és sorprenent, sobretot quan ja ens hem acostumat a l'insomni o viure amb certes alèrgies o amb sobrepès. Tot això és possible que disminueixi o fins i tot desaparegui amb pràctiques espirituals guiades. Amb això, la persona es fa conscient d'aquests cossos que generalment no veu, però que absorbeixen energies negatives que s'acumulen amb el temps i que després alteren l'equilibri i salut emocional de la persona.

El mètode del terapeuta és l'energia en si mateixa, un mitjà que s'utilitza com a vincle entre l'ésser humà i l'espiritual, per posar en sintonia els seus quatre cossos. Al assistir a una o més sessions de reiki, àngels o meditació per a la sanació, per exemple, comences a sentir els beneficis immediats de la sanació. Però què curar si crec que em sento bé? La sessió espiritual consisteix en curar emocions amagades al nostre passat, que perjudiquen severament el nostre cos físic, mental i bloquegen, per descomptat el nostre esperit. La terapeuta funciona com un canal que rep certa informació d'energia subtil i connecta amb la dimensió espiritual. Llavors, rep senyals per a la persona en teràpia, sigui en forma d'imatges, sons, números, símbols, colors, sensacions; les quals les va transmetent a la persona, i elements són clau per a la sanació.

Aquesta és la part que em va semblar més interessant perquè és la persona qui va donant sentit a aquests símbols i la terapeuta l'ajuda a determinar com estan lligades al bloqueig de certes àrees. La sanació és molt simple, passa amb el perdó i és on la funció de la terapeuta cobra sentit, perquè guia a la persona a l'alliberament d'aquestes càrregues innecessàries. 
Quan perdones, alliberes, i amb això, de veritat, et poses en sintonia amb l'univers, és a dir, fas que els teus quatre cossos: físic, mental, emocional i espiritual estiguin en harmonia.   Llavors, això es reflecteix en una sensació interna i perdurable de pau, felicitat i alegria. La persona es comporta d'una manera més considerada amb els qui l'envolten i amb si mateixa, canvia el seu enfocament cap a la vida i en conseqüència, el seu semblant adquireix una brillantor i un rejoveniment total. Es pot experimentar la plenitud perquè hi ha una connexió real amb el món espiritual, del qual mai estem separats.


No obstant això, parlar del perdó no és fàcil. Com sabem si hem perdonat a algú totalment? Com perdonar si en realitat no volem o no podem fer-ho? Sí que es necessita un guia, i per això, la funció del terapeuta espiritual em sembla tan important en connexió amb el treball dels àngels. És en realitat un servei immediat per a la persona. No se li jutja ni se li diu què ha de fer.
Em sembla excel·lent anar a aquests centres de meditació i spas espirituals, ja que el treball dels terapeutes, contribueix a que la persona experimenti la pau total al seu interior, i atregui en conseqüència, persones, experiències i accions que incrementen els seus sentiments de benestar i plenitud.

Vaig tenir l'oportunitat de presenciar algunes sessions d'aquesta noia i vaig veure com va guiar, amb l'ajuda dels àngels, l'aromateràpia i el reiki, a nens amb problemes de comportament a l'escola, a adults que havien perdut a un ésser estimat i no sabien com dur el seu dol, persones que havien perdut la feina i no trobaven els mitjans suficients per tirar endavant, dones eternament solteres que no trobaven a la seva parella ideal, persones amb addiccions a l'alcohol, a substàncies estupefacients fins i tot.
Vaig veure com aquestes persones manifestaven al seu cos signes d'aquests bloquejos: urticàries, ansietat, insomni, esterilitat, mals de cap, problemes gastrointestinals, al·lèrgies, atacs de pànic i per descomptat, el famós estrès. "Tot està en la ment", em va dir la noia. "La ment és poderosa, per això hem de ser curiosos amb el que pensem i diem, perquè així enviem senyals al nostre subconscient que condicionen, moltes vegades, sense voler, el cos físic que tenim, la nostra salut, les nostres relacions amb els altres, els nostres afeccions, a la fi". Per això la seva guia resulta evidentment primordial. "Perquè la curació es produeix a l'instant. La persona allibera en minuts allò que energèticament ha carregat per anys. Simplement, canvia l'enfocament i deixa de veure el negatiu ".
Per això, fixa't en el que penses en aquest moment perquè és el que estàs atraient a la teva vida. Tens pensaments de carència o d'abundància? Dels dos, què és el que desitges que sigui present en la teva vida ara? Tens algun tipus d'obsessió o addicció? Què tractes d'evadir amb això? Racionalment contestarem: "Res. Jo estic bé ". Però llavors, què ens falta per sentir-nos plens i feliços? Hem abandonat al món espiritual del qual venim i l'hem substituït per l'hedonisme i materialisme global, per això és fascinant incursionar en ell i experimentar els canvis totals al teu esperit i en la qualitat de vida total.

No hi ha rituals, no hi ha màgia, només el fet de ser conscient d'això tan subtil i tan bell alhora que ens conforma com els éssers espirituals que som. I vaig pensar: Si quan vaig al spa em poso en mans de la massatgista o a la clínica de bellesa deixo que em facin un facial, per què no anar a un spa espiritual i deixar que també em embelleixin l'ànima? És en el teu interior on habita l'ésser espiritual que ets, que resplendeix aquí i per sempre.

Comentaris